Laden Evenementen

vrijdag 8 april 2022 : 20:00 - 22:00

Geannuleerd vanwege ziekte musici!

Locatie

Maria Christinakerk
Dolderseweg 123
Den Dolder, 3734 BG Nederland

Het geplande concert op 8 april gaat helaas niet door.

 

Het Pianotrio bestaat uit Myrthe Helder (viool), Daniel Esser (cello) en Patricia Verhagen (piano):
3 kanjers van musici, ieder op hun eigen gebied.

Myrthe Helder werd al op zevenjarige leeftijd aangenomen op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en slaagde met een 9,5! Zij volgde masterclasses bij bekende topmusici en won talloze prijzen.
U komt haar tegen in de grote zalen door heel Europa en de VS. Myrthe is artistiek leider van Club Classique, bekend van meerdere optredens bij Podium Witteman. Zij bespeelt een Matteo Goffriller, Venetië 1699, haar ter beschikking gesteld door Het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Russische parels

Daniël Esser studeerde cello en compositie aan het Muzieklyceum in Amsterdam. In 1980 behaalde hij met het Amsterdams Pianotrio de eerste prijs op het internationale pianotrioconcours in Colmar, waarna vele buitenlandse reizen volgden. Sinds 1979 speelt hij in het Koninklijk Concert gebouw orkest en sinds 1990 in de Ebony Band. Hij heeft vele CD’s op zijn naam staan. Daniël is mede samensteller van de serie “Anthology of the Concertgebouw orchestra” die reeds driemaal met een Edison bekroond is.

Patricia Verhagen studeerde piano aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Edith Lateiner en Willem Brons. Zij behaalde haar solistendiploma en volgde vele internationale meestercursussen. Patricia speelt in verschillende ensembles en orkesten in Europa, maar ook Indonesië, India en de Nederlandse Antillen. Haar CD’s met pianowerken van Debussy, Ravel en Fauré en met impressionistische werken van de onbekende Franse componist Pierre de Bréville zijn lovend ontvangen. De CD met meeslepende flamencomuziek van Jacco Müller is illustratief voor haar veelzijdigheid. Patricia is regelmatig op TV en de radio.

Het trio speelt een aantal prachtige Russische parels van 4 componisten, t.w. Arensky en Medtner (Russen van geboorte), Weinberg en Wieniawsky (Polen die woonden en componeerden in Rusland).

Programma:

H. Wieniawsky (1835 – 1880): Légende opus 17 pour Violine et Piano
N. Medtner (1880 – 1951): From: Six Tales opus 51, Piano solo
M. Weinberg (1919 – 1996): Sonate Nr. 2 opus 63 für Violoncello und Klavier

PAUZE

A. Arensky (1861 – 1906): Pianotrio in d minor opus 32