Programma 2017 – 2018

Vrijdag 8 september 2017
Roosevelt Island

shapeimage_3
Pieternel Osinga & Band

Wat een mooie stem heeft Pieternel, en wat zijn de songs die ze zingt mooi….
Ze heeft haar nieuwe CD “Roosevelt Island” in Amerika opgenomen en komt deze samen met haar driemans-band bij ons ten gehore brengen.


Vrijdag 6 oktober 2017
Matangi & Bert van den Brink

2011Matangi_press_AdrichemCROPBert van den Brink
Het Matangi Strijkkwartet bestaat uit Maria-Paula Majoor (viool), Daniel Torrico Menacho (viool), Karsten Kleier (altviool) en Arno van der Vuurst (cello). Zij richten zich uitsluitend op hun eigen kwartet, zonder orkestbanen of lespraktijken er naast en behoren daardoor tot de absolute top in de kamermuziek. Ze spelen wél graag samen met andere musici uit allerlei genres.
Bert van den Brink is virtuoos pianist die ook op accordeon en kerkorgel uit de voeten kan, allerlei muziek arrangeert en soms ook componeert.
Beide waren al eens eerder bij ons Cultuurpodium. Deze keer komen ze samen.
Matangi speelt:
Beethoven opus 18 kwartet 5
Turina – Serenata
Matangi en Bert spelen samen:
Bert van den Brink – Strings Surround, kwintet voor piano en vier strijkers.

Vrijdag 3 november 2018
West Coast Big Band featuring Bart van Lier en Erik van Lier
erik van lierBartvanlier-570x380West Coast Big Band algemeen 2
Bart van Lier (1950) wordt in Nederland gezien als de belangrijkste jazztrombonist van zijn generatie. Hij begon als studiomuzikant en ontwikkelde zich tot toonaangevend solist o.a. bij het Metropole Orkest. Daarnaast werd hij leraar en mentor voor hele generaties trombonisten (zowel klassiek als jazz) door jarenlange docentschappen op conservatoria.

Erik van Lier (1945) maakte al op jonge leeftijd als bastrombonist deel uit van de belangrijkste bigbands van Europa zoals de Skymasters. Hij wordt gezien als pionier op zijn instrument. Al meer dan 30 jaar geeft Erik les op conservatoria. Nog steeds staat hij voor de bigband van het conservatorium in Amsterdam waar hij hele generaties jazzmusici heeft opgeleid.

De West Coast Big Band draait al ruim 40 jaar mee in de Nederlandse jazzscene. Naast haar eigen repertoire treedt de band vaak op als begeleidingsorkest met diverse solisten. De band won zowel in 2016 (eerste klasse) als in 2017 (topklasse) het jaarlijkse International Big Band Concours.

De avond zal in het teken staan van de trombone. Eigen repertoire van de band plus stukken die Bart en Erik in hun rijke concertverleden uitvoerden.

Vrijdag 12 januari 2018
HOT Het Orgel Trio – Bird & Beyond

hot-het-orgel-trio-portret-blauw
Dit is echt heel bijzonder. Allen al de combinatie van (kerk)orgel, klarinet/saxofoon en contrabas!
Op YouTube zijn meerdere luistervoorbeelden te vinden van hun geheel eigen stijl.Deze musici brengen nummers van Charlie Parker (“The Bird”) in een heel nieuw jasje.
Maar de titel van hun programma heeft vast niet voor niets de toevoeging “& Beyond”!

Vrijdag 9 februari 2018
Trio Besemer/Tsai/Nedialkov

Trio-dichtbij
Elise Besemer – viool
Shih-Hsien Tsai – altviool
Boris Nedialkov – cello

Elise is één van de drie finalisten van het GrachtenFestival2017.
Op 17 augustus 2017 weten we of zij die prijs kan toevoegen aan haar al aardig gevulde prijzenkast.
De Taiwanese Tsai en de Bulgaarse Nedialkov zijn ook concours laureaten. Samen vormen zij sinds 2015 dit trio dat overal waar zij optreden veel lof oogst.
Hun programma bij ons is:

Beethoven – Strijktrio opus 9
Schubert – Strijktrio in d
Dohnányi – Serenadenin c major, opus 10
Schnittke – Strijktrio


Vrijdag 16 maart 2018

Greetje Kauffeld & Trio DIG d’Diz

Greetje KauffeldDig d'Diz
Ongelofelijk maar waar: sinds 1957 staat Greetje Kauffeld als jazz-zangeres op de planken. In 2017 vierde ze dat 60-jarige jubileum met een nieuwe CD én een tournee met dit Trio.
In mei 2017 traden ze live op in het tv-programma Vrije Geluiden. Wij hadden haar al gevraagd om voorjaar 2018 bij ons te willen komen optreden. Dit live-optreden bevestigde ons in die keus. Ze is niets kwijt van het elan waarmee ze al zoveel decennia optreedt en haar stem is gewoon ongelofelijk goed.
Het Trio speelt zonder slagwerker; wie hen hoort zal met ons eens zijn: helemaal goed.


Vrijdag 13 april 2018
Misha Fomin

Misha-Fomin_HansvanderWoerd-109
Misha Fomin maakte in 2002 een overdonderend recitaldebuut in het Concertgebouw. Sindsdien is hij niet meer weg te denken uit het Nederlandse muziekleven.Naast zijn bloeiende solo concertpraktijk speelt hij in diverse kamermuziek ensembles en geeft masterclasses aan zowel Nederlandse talenten als aan Russische talenten  in Moskou.

Hij komt ons betoveren met dit programma:
Beethoven – Sonate (welke dat wordt beslist hij nadat hij binnenkort onze vleugel test)
Rachmaninov – Etudes & preludes (selectie)
Tchaikovsky – Uit: De Seizoenen (selectie)
Dat laatste werk bestaat in zijn geheel uit 12 korte karakterstukjes. Zoals voor januari “Aan de haard”, voor maart “Het lied van de leeuwerik”, voor april “Het sneeuwklokje” (Russische winters kunnen lang duren…) en voor december “Kerstmis”. 

Vrijdag 25 mei 2018
Leo’s Drugstore

Robert van Willigenburg
Een 7-koppige formatie die heerlijke Jazz-Latin-Funk brengt.
Verder informatie volgt.